Jabuke
Oprane jabuke oljuštiti, prepoloviti i od semena očistiti. Oblinu na svakoj polutki tanko zaseći. Poprskati jabukovačom i sokom od limuna.
Testo
1. Za testo penasto umutiti puter sa šećerom,cimetom i korom od limuna. Umešati jedno po jedno jaje, stalno mešati da se šećer sasvim rastopi.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i bademom, pa kašiku po kašiku umešati u puter sa jajima. Na kraju umešati suvo grožđe koje je nekoliko sati stajalo pomešano sa rumom.
Filovanje
1. Pećnicu zagrejati na 175 stepeni. Dno kalupa prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje. Izručiti testo i odozgo ga izravnati. Preko testa lepo složiti marinirane polutke jabuka sa unutrašnjom, stranom okrenutom na dole, i malo ih utisnuti.
2. Listiće badema pomešati sa šećerom, pa mešavinom posuti jabuke. Kolač peći oko 55 minuta. Izvaditi iz pećnice, posle nekoliko minuta preručiti na rešetku da se hladi. Po želji, kolač se može služiti sa šlagom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno