1. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti ga da nabubri.


Sastojci:

Beli deo

200 ml slatke pavlake

200 ml mleka

50 g šećera

1 vanil-šećer

1 kesica želatina

Crveni deo

500 g malina ili drugog bobičastog voća

150 g šećera

1 kesica želatina

2. U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer, pa zagrevati pazeći da ne proključa. Skloniti šerpu s vatre i umešati nabubreli želatin.

3. Unutrašnjost manje tepsije prekriti čistom kuhinjskom krpom. Na suprotne stranice položiti ukoso po dve prazne čaše, između njih postaviti drvenu varjaču i tako ih fiksirati.

4. Uliti belu kremu u nakrivljene čaše da budu ispunjene dopola. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.

5. Maline i šećer pomešati, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi.

6. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode. Voćnu masu umutiti u blenderu, procediti, a zatim sjediniti s nabubrelim želatinom. Nakon toga prohlađenom smesom dopuniti čaše.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posaljirecept.rs