1. Na tihoj vatri zagrejte mleko, pazeći pri tome da ne dođe do vrenja. U njega dodajte margarin i cimet i mešajte dok se masa ne sjedini.
2. Za to vreme spremite posudu koju ste posuli sa 100g kakao praha. U nju ulijte smesu od mleka i margarina, ali postepeno, pazeći da se ne formiraju grudvice. Masu nastavite da dalje zagrevate na tihoj vatri, ili vodenoj pari.
3. Posle 10-ak minuta, skinite posudu sa vatre i dodajte med ili smeđi šećer. Ukoliko želite možete dodati i zrna kafe, seckane orahe, bademe, lešnike ili suvo voće, te na taj način učiniti čokoladu, još ukusnijom i zdravijom.
4. Dobijenu mešavinu stavite u silikonske kalupe ili manje činijice, pa ih ostavite na sat vremena u frižider, da se stegnu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mojacokolada.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus