1. U činiju staviti brašno, kvasac, šećer, so i vodu. Umesiti glatko testo i ostaviti oko sat vremena da odstoji.
2. Od testa napraviti male loptice i poređati na tacnu.
3. Zagrejati dobro ulje i peći loptice od testa. Kada porumene staviti ih na paprni ubrus da upiju višak masnoće.
4. Skuvati preliv od meda, vode i limunovog soka.
5. Servirati loptice na tanjir, preliti vrućim prelivom i posuti cimetom i orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuhinjica.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus