Potrebno za 4 osobe:

250 ml mleka
kašičica rendane kore limuna
so
80g pšeničnog griza
1 jaje
1 konzerva kajsija (425 g)
kašika meda
50g maslaca
70g krupno mlevenog badema

3 kašike šećera u prahu

QFormat="true" Name="Intense Emphasis" />

1. Skuvajte mleko sa korom limuna i malo soli. Umešajte griz i mešajte stalno dok se ne skuva (ili smanjite vatru i poklopite da se potpari). Umućeno jaje umešajte u masu sa grizom i ostavite da se ohladi. Kajsije sa sokom i medom izmiksajte štapnim mikserom.

2. Od mase sa grizom napravite 10 knedlica i pažljivo ih spustite u malo posoljenu slanu vodu koja vri. Na umerenoj vatri kuvajte ih 5-10 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih i ostavite da odstoje na kuhinjskoj salveti.

3. Maslac zagrejte u tiganju i u njemu propržite krupno mleveni badem. Dodajte knedlice i kratko ih propržite. Knedlice pospite šećerom u prahu i servirajte ih sa sosom od kajsija.