Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izrada sipkavog testa

Sipkavo, prhko ili masno testo je osnov brojnih kolača i pita. Može se čuvati u frižideru nekoliko dana, a ni zamrzavanjem ne gubi svoja svojstva.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

300 g brašna

malo praška za pecivo

vanilin šećer

so

3 jajeta

150 g putera (ili margarina)

100 g šećera

mleko (po potrebi)

QFormat="true" Name="Intense Emphasis" />

1. Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.

2. U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).

3. Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.

4. Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.

5. Potom ga razvaljajte u delovimana pobrašnjenoj radnoj površini.

Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići.

SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti