300 g brašna
malo praška za pecivo
vanilin šećer
so
3 jajeta
150 g putera (ili margarina)
100 g šećera
mleko (po potrebi)
QFormat="true" Name="Intense Emphasis" />
1. Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.
2. U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).
3. Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.
4. Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.
5. Potom ga razvaljajte u delovimana pobrašnjenoj radnoj površini.
Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići.
SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus