Potrebno za 10 parčića
• 4 pakovanja+ 50g piškota
• kesica vanilin šećera
• šolja vrućeg mleka
• 3 kašike likera od pomorandže
• 3 kašike ruma
• 100 g čokolade za kuvanje
• 300 g slatke pavlake
• 75 g šećera
• 150 g malina
• 25 g seckanog kandiranog voća
• kesica šlaga
QFormat="true" Name="Intense Emphasis" />
1. Obložite činiju providnom folijom. Unutrašnjost činije obložite piškotama koje ste prethodno umakali u vruće mleko sa vanilin šećerom. Poprs kajte ih rumom i likerom.
2. Rastopite čokoladu. Umutite pavlaku uz dodatak šećera, pa odva dite 1/3 mase sa strane. Maline i kandirano voće umešajte u veći deo umućene pavlake i time premažite zidove činije. Izdrobite 50 g piškota i umešajte ih sa rastopljenom čokoladom u ostatak pavlake. Sipajte taj krem u sredinu činije. Poklopite piškotama i pritisnite.
3. Stavite tortu u frižider preko noći. Ukrasite šlagom, malinama i svežom nanom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus