Sameljite keks od graham brašna i pomešajte ga sa istopljenim puterom. Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice i stavite je u frižider da se hladi.
Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin na 5 minuta. Šerpicu stavite da se greje na srednju temperaturu i u nju stavite banane i sok od pomorandže. Kuvajte dok se banane ne skuvaju, a to je oko 5-8 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.
Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.
Želatin sipajte u toplu, ali ne vrelu bananu i mešajte dok se ne sjedin. U tu polako, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje dodajte smesu sa krem-sirom, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine.
Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
Banana čiz kejk
Sigurno ste jeli čiz kejk s malinama, borovnicama ili šumskim voćem. A šta mislite o čiz kejku sa bananama? Evo jednog ukusnog i laganog recepta.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus