Sameljite keks od graham brašna i pomešajte ga sa istopljenim puterom.  Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice i stavite je u frižider da se hladi.
Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin na 5 minuta. Šerpicu stavite da se greje na srednju temperaturu i u nju stavite banane i sok od pomorandže.  Kuvajte dok se banane ne skuvaju, a to je oko 5-8 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.
Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.
Želatin sipajte u toplu, ali ne vrelu bananu i mešajte dok se ne sjedin. U tu polako, kašiku po kašiku,  uz stalno mešanje dodajte smesu sa krem-sirom, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine.
Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata, a najbolje preko noći.


Sastojci:

180 gr keksa od graham brašna
110 gr putera i još dve kašike
1,5 kesica želatina u granulama
1 šolja umućene banane
1/3 šolje soka od pomorandže
300 gr krem-sira
½ šolje šećera
3 žumanca
1 šolja slatke pavlake