1. Gustin i brašno prosejati, dodati šećer i puter pa mešati rukama i na kraju dodati jaje i zamesiti testo. Staviti u frižider na pola sata.
2. Jabuke oguliti, iseći na četvrtine, očistiti od semenki i izrezati na veće kriške. Testo razvaljati i staviti ga u podmašćen kalup (cca 26 cm) i lagano ga rukama utisnuti i napraviti rub od testa.
3. Kriške jabuka rasporediti na testo i malo ih pospite cimetom. Izlupati sneg od belanaca, a za nadev izmešati žumanca, šećer i gustin, dodati svež sir, koricu i sok od limuna te na kraju dodati sneg i to preliti preko jabuka.
Kalup staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni i peći 40 do 50 minuta. Kada se ohladi, kolač posuti šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: aura.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus