1. Gustin i brašno prosejati, dodati šećer i puter pa mešati rukama i na kraju dodati jaje i zamesiti testo. Staviti u frižider na pola sata.


Sastojci:

Testo:

50 grama gustina

100 grama brašna

50 grama šećera

jedno jaje

75 grama putera

Nadev:

oko 1 kg jabuka

dva jajeta

300 grama svežeg sira

100 grama šećera

20 grama gustina

korica i sok od jednog limuna

cimet

2. Jabuke oguliti, iseći na četvrtine, očistiti od semenki i izrezati na veće kriške. Testo razvaljati i staviti ga u podmašćen kalup (cca 26 cm) i lagano ga rukama utisnuti i napraviti rub od testa.

3. Kriške jabuka rasporediti na testo i malo ih pospite cimetom. Izlupati sneg od belanaca, a za nadev izmešati žumanca, šećer i gustin, dodati svež sir, koricu i sok od limuna te na kraju dodati sneg i to preliti preko jabuka.

Kalup staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni i peći 40 do 50 minuta. Kada se ohladi, kolač posuti šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: aura.ba