Još jedna od onih poslastica koje se samo umute i ispeku. A ukus je neverovatan.

1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Namazati sa malo putera kalup za kuglof, pa posuti sa malo brašna ili mlevenih badema. Penasto umutiti maslac, šećer, vanilin šećer i jaja. Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u smesu, malo po malo, uz postepeno dolivanje mlakog mleka.
2. Samleti orahe (ili nešto drugo sa spiska). Dodati ih u testo, izmešati i sipati u kalup. Peći na srednjoj rešetki u rerni, oko 60 minuta. Izvaditi gotov kolač iz kalupa i ostaviti ga na rešetki za kolače da se ohladi i ne potpari odozdo.
3. Kuhinjskim nožem iseći čokoladu na krupnije komade i istopiti je na pari: staviti čokoladu u šerpicu koja može da stoji iznad veće šerpe u kojoj vri voda. Uzeti kuhinjsku četkicu i premazati kolač rastopljenom čokoladom. Kolač po želji posuti šećerom u prahu ili perlicama u boji, iseći na kriške i servirati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/