1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Namazati sa malo putera kalup za kuglof, pa posuti sa malo brašna ili mlevenih badema. Penasto umutiti maslac, šećer, vanilin šećer i jaja. Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u smesu, malo po malo, uz postepeno dolivanje mlakog mleka.
2. Samleti orahe (ili nešto drugo sa spiska). Dodati ih u testo, izmešati i sipati u kalup. Peći na srednjoj rešetki u rerni, oko 60 minuta. Izvaditi gotov kolač iz kalupa i ostaviti ga na rešetki za kolače da se ohladi i ne potpari odozdo.
3. Kuhinjskim nožem iseći čokoladu na krupnije komade i istopiti je na pari: staviti čokoladu u šerpicu koja može da stoji iznad veće šerpe u kojoj vri voda. Uzeti kuhinjsku četkicu i premazati kolač rastopljenom čokoladom. Kolač po želji posuti šećerom u prahu ili perlicama u boji, iseći na kriške i servirati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus