1. Lagano premažite četvrtastu staklenu posudu nerafinisanim biljnim uljem, najbolje onim koje nema specifičan ukus i miris. Zatim rasporedite 10 komada piškota, najbolje po 5 u 2 reda, ako vam posuda dozvoljava.
2. U staklenoj činiji mikserom mutite slatku pavlaku 3 do 4 minuta, dok ne postane vazdušasta ali i čvrsta. Onda ubacite maskarpone sir koji je prethodno odležao na sobnoj temperaturi, ½ šolje šećera, ekstrakt vanile i 2 kašičice likera od maline.
3. U drugoj, manjoj činijici, pomešajte džem od jagode i 3 preostale kašičice likera od maline.
4. Sada u trećoj činiji pažljivo i lagano pomešajte sveže jagode, maline i borovnice sa drugom polovinom šolje šećera koja vam je ostala. Voće će odmah pustiti sokove, ali to je sasvim u redu za ovaj recept.
5. Preko piškota, prvo ravnomerno nanesite sloj od pola umućene slatke pavlake i maskarpone sira, zatim lepo razmažite polovinu smese od džema i likera, pa prekrijte sa polovinom voća.
6. Ponovite još jednom proceduru sa ostatkom „materijala“, dakle: piškote, kremasti fil, džem sa likerom, i na kraju voće.
7. Prekrijte providnom folijom, pa odložite u frižider na najmanje 4 sata. Obavezno služite hladno, i naravno – uživajte!
Isprobajte ga već ovog vikenda, dok je sveže voće još pri ruci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: citymagazine.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus