1. U velikoj činiji pomešajte šećer i omekšani puter, a zatim dodajte ekstrakt vanile i kašiku mleka. Promešajte sve dok se ne sjedine sastojci. Na kraju dodajte brašno i so i nastavite sa mešanjem dok ne dobijete smesu koja je teksture kao testo.
2. Dobijenu smesu stavite u manji pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Preko pospite čokoladne mrvice i utisnite ih u testo uz pomoć papira za pečenje ili nečeg drugog. Bitno je da ih svuda ima ravnomerno i da su u testu. Preko stavite omekšani sladoled i ravnomerno rasporedite, preko celog testa. Stavite u zamrzivač preko noći ili dok se potpuno ne stegne.
3. Podignite smesu iz pleha, uz pomoć papira koji viri iz pleha, odnosno na kojem stoji i isecite je na jednake kockice.
4. U manjoj činiji istopite čokoladu na pari, zajedno sa kokosovim uljem, dok smesa ne postane potpuno tečna i homogena. Svaki komadić umačite u čokoladu i stavljajte na pleh. Kada završite, stavite kolačiće u zamrzivač na pola sata i servirajte ih nakon toga.
5. Verujemo da će se svi oduševiti ovom poslaticom. Ako vam je za oko zapalo živo testo, nemojte se brinuti jer je u maloj količini. Ako ipak želite da promenite to, možete umesto brašna staviti mleveni keks, uz pomoć kojeg možete napraviti sličnu teksturu. Bitno je samo da se sve stegne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus