Da biste napravili omiljeni slatikiš u svojoj kuhinji biće vam potrebno:
200 g mlevenog keksa
150 g putera
200 g šećera
200 g čokolade
100 ml vode
150 g lešnika
2 kašike meda
malo Coca cole
Pročitajte i: Kako da napravite domaći jafa kolač (VIDEO)
Za glazuru:
200g čokolade
3 kašike ulja ili kockica maslaca
PRIPREMA :
U malu šerpicu staviti puter da se rastopi, pa dodati čokoladu i šećer. Ako je gusto dodati malo koka kole. Lešnike iseckati na sitno pa dodati u smesu. Med i mleveni keks takođe dodati i izmešati.
U zavisnosti od veličine pleha, kalupa koji bi trebao da bude trouglasti, smesu podelite na dva dela, a ako je veći kalup može i jedan. Bitno je da ga pre obložite samolepljivom folijom. Uspite smesu i ostavite da se hladi u frižider. Najbolje bi bilo da ga ostavite da stoji celu noć, da bi se smesa dobro sjedinila i ohladila. Nakon vađenja iz frižidera preliti glazurom od čokolade, koju ste pripremili tako što ste čokoladu otopili na kockici putera ili na malo ulja. Ponovo vratite u frižider da se čokolada stegne. Nakon toga izvadite kolač i isecite na tanke kriške.
Uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus