Brzo i lako do ukusnog dezerta koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 kutija piškota
- pola čaše žutog šećera
- 1 i po čaša jogurta
- 1 grejpfrut ili pomorandža
- 1 slatka pavlaka
- 4 breskve ili voće po izboru
Priprema:
U posudu sipati jogurt, šećer i breskve isečene na kocke (ili voće po izboru) i sve promešati. U drugu posudu u kojoj će stajati kolač poređati jedan red piškota, preliti sokom od pola grejpfruta, preko toga staviti sadržaj iz prve posude, a zatim još jedan red piškota, koji treba preliti sokom od druge polovine grejpfruta.
Umutiti slatku pavlaku i premazati preko drugog reda piškota i ukrasiti po želji. Možete koristiti bilo koje sezonsko voće, banane, ananas, jagode, višenje... Bilo koje voće po vašem izboru. Takođe dekorišite onako kako vama najviše odgovara, šlagom, voćem, topljenom čokoladom.
Kolač treba da odstoji u frižideru najmanje 3 sata, a idealno je da prenoći.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajsam.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus