Brzo i lako do ukusnog dezerta koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 kutija piškota
- pola čaše žutog šećera
- 1 i po čaša jogurta
- 1 grejpfrut ili pomorandža
- 1 slatka pavlaka
- 4 breskve ili voće po izboru
Priprema:
U posudu sipati jogurt, šećer i breskve isečene na kocke (ili voće po izboru) i sve promešati. U drugu posudu u kojoj će stajati kolač poređati jedan red piškota, preliti sokom od pola grejpfruta, preko toga staviti sadržaj iz prve posude, a zatim još jedan red piškota, koji treba preliti sokom od druge polovine grejpfruta.
Umutiti slatku pavlaku i premazati preko drugog reda piškota i ukrasiti po želji. Možete koristiti bilo koje sezonsko voće, banane, ananas, jagode, višenje... Bilo koje voće po vašem izboru. Takođe dekorišite onako kako vama najviše odgovara, šlagom, voćem, topljenom čokoladom.
Kolač treba da odstoji u frižideru najmanje 3 sata, a idealno je da prenoći.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajsam.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem