Ukoliko je vaš omiljeni slatkiš čokolada, ova torta će vas kupiti na prvi zalogaj.
Odlična je kao dezert posle ručka, ali je odlična i kao zaslađenje uz kafu ili neki osvežavajući napitak.
Potrebno je:
Kora:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 1/2 kašika kakaoa
Fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 350 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
Dekoracija:
- 100 g čokolade za kuvaje
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte brašno i kakao. Smesu podelite napola i od nje ispecite de kore, svaku oko 15 minuta na 200 stepeni. Puding skuvajte u pola litre mleka, dok je još vruć, dodajte čokoladu za kuvanje i dobro izmešajte.
Kada se sve dobro prohladi, sjedinie s mućenim maslacem. Ispečene kore podeliti uzduž, nafilujte ih, pa premažite tortu.
Za dekoraciju otopite čokoladu, izlijte je na pek papir i poravnajte. Kada se čokolada stegne, možete da pravite oblike i da tortu ukrasite po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom