Počastite svoje ukućane najukusnijim krofnama do sada.
Sastojci:
-70 g putera
-125 g mleka
-125 g vode
-2 komada jaja
-1 kesica vanilin šećer
-500 g glatkog brašna
-malo soli
-55 g otopljenog putera za premazivanje krofni
Priprema
Izmrviti kvasac i dodati u brašno. Tu takođe staviti i vanilin šećer i pomešano mleko i vodu. Potom dodati jaja, rastopljen puter i lagano umestiti mekano testo . Potom ga utopliti i ostaviti da naraste.
Kada je testo naraslo razviti ga, ne mora biti mnogo tanko. Potom vadite krofne čašom.
U tepsiju stavite pek papir i premažite ga sa rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati sa puterom i pustiti da u tepsiju nadođu.
Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 20 minuta.
Pečene krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati).
Na posletku krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno!
Ukoliko volite krofne možete napuniti nekim filom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.