Počastite svoje ukućane najukusnijim krofnama do sada.

Sastojci:

-70 g putera

-125 g mleka

-125 g vode

-2 komada jaja

-1 kesica vanilin šećer

-500 g glatkog brašna

-malo soli

-55 g otopljenog putera za premazivanje krofni

Priprema

Izmrviti kvasac i dodati u brašno. Tu takođe staviti i vanilin šećer i pomešano mleko i vodu. Potom dodati jaja, rastopljen puter i lagano umestiti mekano testo . Potom ga utopliti i ostaviti da naraste.

Kada je testo naraslo razviti ga, ne mora biti mnogo tanko. Potom vadite krofne čašom.

U tepsiju stavite pek papir i premažite  ga sa rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati sa puterom i pustiti da u tepsiju nadođu.

Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 20 minuta.

Pečene krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati).

Na posletku krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno!

Ukoliko volite krofne možete napuniti nekim filom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs