Bez kalupa svakako ne možete, a za ovaj poduhvat biće vam potrebna dva - jedan kvadratni i drugi okrugli. Ono što je bitno jeste da smesa za kore koju sipate u kalupe bude ista. Kada se ispeku kore treba da budu jednake debljine.
Druga stvar na koju treba da obradtite pažnju jeste da prečnik kružnog kalupa bude jednak strani kvadratnog kalupa. To ćete lako proveriti uz pomoć lenjira ili metra koji ćete namestiti tačno po sredini kružnog kalupa, a zatim dobijenu meru uporediti sa jednom stranom kvadratnog. Ukoliko se podudaraju možete nastaviti dalje!
Sipajte smesu za kore u kalupe i ispecite. Okruglu koru presecite tačno po sredini na dva dela.
Kvadratnu koru okrenite tako da dobijete romboidni oblik. Jednu polovinu okrugle kore namestite uz jednu, a drugu uz drugu stranu kvadratne kore.
I sada vam ostaje još da kore filujete i ispečete još jednu ili dve i složite preko prethodnih na isti način.
Da ubrazate proces možete koristiti i gotove kore, ali u tom slučaju ćete dosta materijala baciti usled sečenja kružnih oblika.
Poslednjim slojem fila premažite tortu sa svih strana i dekorišite po želji!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus