Bez kalupa svakako ne možete, a za ovaj poduhvat biće vam potrebna dva - jedan kvadratni i drugi okrugli. Ono što je bitno jeste da smesa za kore koju sipate u kalupe bude ista. Kada se ispeku kore treba da budu jednake debljine.
Druga stvar na koju treba da obradtite pažnju jeste da prečnik kružnog kalupa bude jednak strani kvadratnog kalupa. To ćete lako proveriti uz pomoć lenjira ili metra koji ćete namestiti tačno po sredini kružnog kalupa, a zatim dobijenu meru uporediti sa jednom stranom kvadratnog. Ukoliko se podudaraju možete nastaviti dalje!
Sipajte smesu za kore u kalupe i ispecite. Okruglu koru presecite tačno po sredini na dva dela.
Kvadratnu koru okrenite tako da dobijete romboidni oblik. Jednu polovinu okrugle kore namestite uz jednu, a drugu uz drugu stranu kvadratne kore.
I sada vam ostaje još da kore filujete i ispečete još jednu ili dve i složite preko prethodnih na isti način.
Da ubrazate proces možete koristiti i gotove kore, ali u tom slučaju ćete dosta materijala baciti usled sečenja kružnih oblika.
Poslednjim slojem fila premažite tortu sa svih strana i dekorišite po želji!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem