Kad biste pojeli nešto slatko, a ujedno zdravo i hranljivo vi navalite na dobri stari griz.
Potrebno je:
- 80 g griza
- 150 g šećera
- 750 ml mleka
- 1 jaje (45 g)
- 1 vanilin šećer
- 1 velika kašika meda
- 2 veće banane (160 g)
- 50 g seckanih oraha
- 30 g meda
- 50 g kakaoa
- 100 g suvog grožđa
- 1/2 male kašike limunovog soka
Priprema
U mleko sipati šećer, vanilin šećer i jaje i izmešati.
Dodati griz, staviti na šporet da se kuva ali voditi računa da bude umerena temperatura da ne zagori. Kuvati ga oko 10 minuta, dok mase ne bude dovoljno gusta.
Suvo grožđe potopiti u vodu 15 minuta pre nego što ćete ga dodati u griz.
Kad je griz kuvan ostavite ga da pokriven odstoji oko 5 minuta.
Banane isecite na kolutiće, a orahe sameljite na blender. Sve posuti limunovim sokom i dodati med. Lagano izmešati.Potom dodati suvo grožđe.
3Pripremiti posude u kojima ćete služiti dezert. U svaku od njih sipati ravnomerno jedan sloj griza, pa preliv od meda, pa odozgo ponovo griz.
Odozgo sipati po malo slatkog preliva sa medom i orasima, a po želji ukrasiti posuti sa malo kakaoa u prahu ili narendati čokoladu.
Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus