Jednostavan recept za lisnate zalogajčiće sa krem sirom i voćem koji će vas razveseliti i zasititi.
Sastojci:
150 g krem sira
2 kašike šećera
2 kašike limunovog soka
1 kašičica limunove korice
1 kašičica ekstrakta vanile
400 g lisnatog testa
200 g bobičastog voća
1 veliko jaje
šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°. Dva pleha obložite papirom za pečenje. Izmiksajte krem sir sa šećerom, limunovim sokom i koricom kao i ekstraktom vanile. Razvaljajte (ili odmotajte) gotovo lisnato testo, pa čašom ili kalupom izrežite krugove. Prebacite svaki komad lisnatog testa na pleh i pripazite da razmak bude minimalno 5 cm. Sredinu izbodite viljuškom, a ivicu lagano zadebljajte prstima. Premažite krem sirom, pa poslažite voće po želji. Jaje umutite sa kašikom vode i premažite sve ivice, pa pospite s malo šećera. Pecite 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus