Lagana, a preukusna poslastica idealna je za uživanje u jesenjim danima.
Sastojci:
10-12 oguljenih i naseckanih jabuka
3 kašike cimeta
½ kašike muskatnog oraščića
200 grama smeđeg šećera
1 kašika limunovog soka
prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Oguljene i naseckane jabuke prelijte limunovim sokom, pospite cimetom, muskatnim oraščićem, smeđim šećerom, i posolite. Dobro promešajte i prebacite u vatrostalnu posudu.
Poklopite i pecite otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus