Lagana, a preukusna poslastica idealna je za uživanje u jesenjim danima.
Sastojci:
10-12 oguljenih i naseckanih jabuka
3 kašike cimeta
½ kašike muskatnog oraščića
200 grama smeđeg šećera
1 kašika limunovog soka
prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Oguljene i naseckane jabuke prelijte limunovim sokom, pospite cimetom, muskatnim oraščićem, smeđim šećerom, i posolite. Dobro promešajte i prebacite u vatrostalnu posudu.
Poklopite i pecite otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom