1. Želatin prelijte sa 25 ml vode i ostavite na 5 minuta. U posebnoj posudi oko 3 minuta mutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane gusta.
2. Na srednjoj vatri ugrejte mleko dok ne počne blago da struji. Umešajte mešavinu želatina i kafu i mešajte dok se ne rastvori. Smesu zatim polako dodajte jajima i šećeru, vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri između 3 i 5 minuta, dok se ne zgusne. U krem umešajte liker od kafe i vanilu. Stavite krem u frižider da se hladi oko 20 minuta.
3. Umutite šlag, pa trećinu dodajte kremu, po želji možete dodati i krupnije koamde čokolade. Servirajte ostatak šlaga sa kremom po želji. Možete napraviti naizmenične slojeve šlaga i krema po želji i na kraju pospite narendanom čokoladom. Krem pre služenja držite u frižideru nekoliko sati.