Ovako pripremljenom tulumbom, obradujte goste i ukućane, počnite sa pripremom odmah.

Sastojci:

Za testo:

1 dl ulja

4 dl vode

so

300 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

4 jaja

Za preliv:

1 kg šećera

1 l vode

1 limun

Priprema:

Staviti vodu i ulje da provri i dodati malo soli. Skinuti sa šporeta pa dodati brašno (u koje smo umešali prašak za pecivo) i dobro izmešati. Kada je smesa na pola ohlađena dodati jaja i sve dobro sjediniti.

Staviti smesu u špric za tulumbe. Podmazati pleh i na njega istiskivati tulumbe (dužina po želji). Peći na 220 stepeni.

U dublju šerpu staviti da se kuva šećer zajedno sa vodom. Kada provri dodati vanilin šećer i limun (koji je prethodno opran i isečen na kolutove). Kuvati oko 5 minuta.

Hladne tulumbe umakati u mlak preliv (agdu) i poređati u dublji pleh. Ostatak preliva sipati na tulumbe. Povremeno ih pažljivo okretati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs