Pun ukus čokolade koji ćete obožavati.
Testo:
– 170g putera sobne temperature
– 180g šećera
– 125ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
– 120g crne čokolade
– 3 jajeta
– 1 burbon vanilin šećer
– 160g brašna
– 40g kakao praha
– 1,5 kašičica praška za pecivo
– prstohvat soli
– prstohvat cimeta
– 180g kisele pavlake
Za preko:
– 50g mlečne čokolade
Priprema:
1. Nes kafu skuvati i preliti preko iseckane čokolade, ostaviti sa strane.
2. Sećer i puter penasto umutiti pa dodati vanilin šećer i jedno po jedno jaje.
3. Suve sastojke pomešati i prosejati.
4. Nes i čokoladu mešati žicom dok se ne sjedini, dodati kiselu pavlaku i sve zajedno pomešati.
5. U jaja i puter sada naizmenično dodavati prosejane suve sastojke i čoko smesu, lagano mutiti dok se sve ne sjedini.
6. Fil rasporediti u pekaču za hleb dimenzija 30x12cm koji je obložen pek papirom.
7. Kolač se peče sat vremena na 180 stepeni, najbolje bi bilo da se peče na gornjem i donjem grejanjem ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Ja sam ga još ukrasila istopljenom čokoladom.
Tri salate sa krastavcima koje ćete jesti celo leto
Pileća kapreze pasta salata
Letnja detoks kupus salata – gotova za 10 minuta i savršena za vrele dane
Kavijar od tikvica bez prženja – zdrav letnji namaz koji se jednostavno pravi
Recept za Dubai čizkejk