Pun ukus čokolade koji ćete obožavati.
Testo:
– 170g putera sobne temperature
– 180g šećera
– 125ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
– 120g crne čokolade
– 3 jajeta
– 1 burbon vanilin šećer
– 160g brašna
– 40g kakao praha
– 1,5 kašičica praška za pecivo
– prstohvat soli
– prstohvat cimeta
– 180g kisele pavlake
Za preko:
– 50g mlečne čokolade
Priprema:
1. Nes kafu skuvati i preliti preko iseckane čokolade, ostaviti sa strane.
2. Sećer i puter penasto umutiti pa dodati vanilin šećer i jedno po jedno jaje.
3. Suve sastojke pomešati i prosejati.
4. Nes i čokoladu mešati žicom dok se ne sjedini, dodati kiselu pavlaku i sve zajedno pomešati.
5. U jaja i puter sada naizmenično dodavati prosejane suve sastojke i čoko smesu, lagano mutiti dok se sve ne sjedini.
6. Fil rasporediti u pekaču za hleb dimenzija 30x12cm koji je obložen pek papirom.
7. Kolač se peče sat vremena na 180 stepeni, najbolje bi bilo da se peče na gornjem i donjem grejanjem ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Ja sam ga još ukrasila istopljenom čokoladom.
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem