Pun ukus čokolade koji ćete obožavati.
Testo:
– 170g putera sobne temperature
– 180g šećera
– 125ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
– 120g crne čokolade
– 3 jajeta
– 1 burbon vanilin šećer
– 160g brašna
– 40g kakao praha
– 1,5 kašičica praška za pecivo
– prstohvat soli
– prstohvat cimeta
– 180g kisele pavlake
Za preko:
– 50g mlečne čokolade
Priprema:
1. Nes kafu skuvati i preliti preko iseckane čokolade, ostaviti sa strane.
2. Sećer i puter penasto umutiti pa dodati vanilin šećer i jedno po jedno jaje.
3. Suve sastojke pomešati i prosejati.
4. Nes i čokoladu mešati žicom dok se ne sjedini, dodati kiselu pavlaku i sve zajedno pomešati.
5. U jaja i puter sada naizmenično dodavati prosejane suve sastojke i čoko smesu, lagano mutiti dok se sve ne sjedini.
6. Fil rasporediti u pekaču za hleb dimenzija 30x12cm koji je obložen pek papirom.
7. Kolač se peče sat vremena na 180 stepeni, najbolje bi bilo da se peče na gornjem i donjem grejanjem ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Ja sam ga još ukrasila istopljenom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus