Jednostavna priprema i fantastičan ukus je ono zbog čega ćete ovaj kolač praviti stalno.
Sastojci:
- 9 žumanaca
- 1 jaje
- brašno
- ½ kg badema
- ¼ kg maslaca
- ¼ kg šećera u prahu
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 1 štap vanile
- 1 limun
Priprema:
Zamesite testo kao za rezance, sa jajem i žumancima. Brašna uzmite koliko je potrebno da se testo zamesi bez vode. Od testa razvucite tanju koru, prosušite je, savijte u trubu i isecite na što je moguće tanje rezance. Isečene rezance rastresite na stolnjaku i što bolje prosušite. Šerpu od emajla namažite dobro maslacem i slažite ovim redom: red rezanaca, red oljuštenih, samlevenih badema, red maslaca, red šećera u prahu, i sve tako naizmenično dok poslednji red u šerpi ne budu rezanca. Ovako spremljen kadaif stavite u rernu i napola ispecite.
Za to vreme na šporetu špinujte šećer sa malo vode i vanilom, gustina treba da bude kao za slatko. Šećer treba da bude gotov istovremeno kada se i polupečen kadaif bude izvadio iz rerne. Pri kraju kuvanja šećera isecite limun na kolutove i stavite ga u šećer. Vreo kadaif izvadite iz rerne, polako prelijte ovim sirupom, zatim ga vratite ponovo u rernu i dopecite. Pečen kadaif izvaditi iz rerne, ali ga ostavite u istoj posudi do sutra, jer što duže bude stajao biće ukusniji za jelo. Sutradan ga izvadite iz posude, isecite na kocke i poređajte na stakleni tanjir.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem