Iako sneg još uvek nije pao i ne izgleda kao da je zima, vi ulepšajte praznike tako što ćete na trpezi poslužiti ove snežno bele kolačiće u obliku grudve.
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 50 g mlevenih badema
- 170 g omekšalog maslaca
- 70 g šećera u prahu + za dekoraciju
- ½ kašičice ekstrakta badema
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte brašno, bademe i so. Umutite maslac sa šećerom u prahu i ekstraktom badema. Dodajte u to brašno, bademe i so, pa opet umutite. Oblikujte kuglice i rasporedite ih po namašćenom plehu s razmakom od 5 cm. Pecite 10-12 minuta u zagrejanoj rerni na 200°C, sve dok ne poprime zlatnu boju. Pečene uvaljajte u šećer u prahu. Pustite da se ohlade, a potom ih uvaljajte još jednom. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese