1. Mleko stavite da prokuva sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte margarin. Mešajte da se maragarin istopi.
2. Dodajte pirinač i kuvajte oko 25 minuta (zavisi koji pirinač stavljate).
3. Dodajte cokoladu i još oko 15 minuta kuvajte na laganoj temperaturi uz često mešanje.
4. Čokoladni sutlijaš je gotov kada pirinač lepo omekša i poslastica postane gusta. Ako vam se desi da je malo ređe, sklonite sa šporeta dodajte kašičicu-dve gustina, promešajte i vratite jošs koji minut da se krčka. Ipak, računajte na to da će se sutlijaš dodatno zgusnuti kada se ohladi.
5. Vreo sutlijaš sipajte u posudice, ukrasite po želji i ostavite da se stegne i ohladi.
Izvor: serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom