1. U posudu prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo pa pomešajte s puterom. Dodajte šećer i žumance i na lagano pobrašnjenoj površini umesite u meko testo. Oblikujte u kuglu, zamotajte u celofan i stavite u frižider na 30 minuta. 


Sastojci:

200 g brašna

30 g kakaoa u prahu

kašičica praška za pecivo

120 g putera narezanog na kockice

25 g šećera u prahu

žumance, razmućeno s 2 kašičice hladne vode

Za krem:

150 g slatke pavlake za šlag

150 ml mleka

225 g čokolade, naseckane

2 jajeta, razmućena

Za gornji sloj:

100 g smeđeg šećera

100 g lešnika, proprženih

120 g čokolade za kuvanje

80 g keksića od badema

kašičica kakaoa

2. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Razvaljajte testo i stavite ga u okrugli kalup za pite. Na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, prekrijte papirom za pečenje, preko poređajte pasulj pa pecite 15 minuta. Odstranite papir i pasulj, a temperaturu smanjite na 180 stepeni. 

3. Zakuvajte pavlaku i mleko. Sklonite s vatre pa dodajte čokoladu, i uz mešanje je istopite. Umešajte jaja. 

4. Sipajte smesu na podlogu od testa i pecite 15 minuta. Ostavite da se ohladi. 

5. Sastojke za gornji sloj krupno sameljite u  seckalici. Kolač pospite tom mešavinom.