1. U jednu činiju sipajte sve suve sastojke i blago ih promešajte, a u drugu sve vlažne i takođe ih blago promešajte. 


Sastojci:

200 g integralnog brašna (ili pšeničnog integralnog)

40 g kakao-praha

3-4 velike kašike smeđeg šećera

navrh noža sode bikarbone

navrh noža praška za pecivo

prstohvat soli

oko 5 dl mleka (3,5 dl +)

jaje

50 g putera

I još:

sladoled 

nekoliko kašika šećera

listići mente

2. Vlažne sastojke sipajte u suve i žicom mešajte dok se sve ne sjedini (ne preterujte s mešanjem da ne dobijete guste i gumene palačinke).

3. Krenite sa 3,5 dl mleka, a posle dodajte još oko 1,5 dl jer integralna brašna različito upijaju tecnost: smesa treba da bude žitka i kao kod drugih američkih palačinki.

4. Smesu ostavite oko pola sata da se odmori, a onda pecite palačinke, tako da svaku sipate u srcoliki silikonski kalup i pečete s jedne strane, a onda lagano skinite kalup i pecite s druge strane (posle svake palačinke operite i osušite kalup). 

5. Palačinke možete služiti po želji, recimo, pospite ih s malo šećera, karamelizujte ih, stavite odozgo po kuglu sladoleda, malo svežeg voća i po koji listić mente.