1. U jednu činiju sipajte sve suve sastojke i blago ih promešajte, a u drugu sve vlažne i takođe ih blago promešajte.
2. Vlažne sastojke sipajte u suve i žicom mešajte dok se sve ne sjedini (ne preterujte s mešanjem da ne dobijete guste i gumene palačinke).
3. Krenite sa 3,5 dl mleka, a posle dodajte još oko 1,5 dl jer integralna brašna različito upijaju tecnost: smesa treba da bude žitka i kao kod drugih američkih palačinki.
4. Smesu ostavite oko pola sata da se odmori, a onda pecite palačinke, tako da svaku sipate u srcoliki silikonski kalup i pečete s jedne strane, a onda lagano skinite kalup i pecite s druge strane (posle svake palačinke operite i osušite kalup).
5. Palačinke možete služiti po želji, recimo, pospite ih s malo šećera, karamelizujte ih, stavite odozgo po kuglu sladoleda, malo svežeg voća i po koji listić mente.