Testo:


Sastojci:

pakovanje gotovog prhkog testa

brašno za radnu površinu

puter

Za fil:

3 jajeta

120 g šećera u prahu

150 g brašna

kašika šećera u prahu

prstohvat soli

5 kapi arome vanile

400 ml mleka

150 g jogurta

150 g čokolade za kuvanje, naseckane

2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i odozgo poređajte pasulj. Pecite 20 minuta, odstranite papir i pasulj, i nastavite da pečete još pet minuta. Ostavite da se ohladi.

Fil: 

U vatrostalnoj posudi penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu i so, dodajte aromu vanile i sve pomešajte. Nakratko zakuvajte mleko s jogurtom, zatim sve umutite zajedno sa smesom od jaja. Stavite nad paru i mešajte krem dok se ne zgusne.

Na pari zatim rastopite čokoladu s rakijom i umutite u krem. Zatim posudu stavite preko jedne veće, ispunjene hladnom vodom, i tako ohladite. 

Izlijte krem u testo i ukrasite čokoladnim mrvicama.