Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zbog čega treba da jedete kašiku zlatnog meda svaki dan

Jedite ga samog ili sipajte u mleko ili čaj

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ajurvedska medicina proglasila je zlatni med najjačim prirodnim antibiotikom ikada, ali to je samo jedan od razloga zašto treba da probate ovu čudesnu mešavinu!

Ime „zlatni med“ dobio je zapravo običan med, u koji se dodaje kurkuma, koja se smatra zlatnim začinom, zbog svojih lekovitih moći koje su u stanju da izleče razne bolesti.

Pogledajte i Kako da prepoznate pravi med

U posudi pomešajte kašiku kurkume u prahu sa 100 g meda. Za mešanje obavezno koristite drvenu kašiku, jer med loše reaguje na metal i u dodiru sa njim gubi svoja lekovita svojstva.

Mešavinu kurkume i meda možete da koristite za prevenciju prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje simptoma u ovom periodu kada virusi haraju. Takođe, smesu možete da dodate i u mleko ili čaj.

Doziranje: Ako vas je prehlada već savladala, uzimajte pola kašičice zlatnog meda na svakih sat vremena prvog dana prehlade, drugog dana pola kašičice na svaka dva sata, a trećeg dana istu dozu tri do četiri puta na dan.

Upozorenje: Ako patite od hemofilije, hipertonije, dijabetesa ili bolesti urinarnog trakta, pre konzumacije zlatnog meda posavetujte se sa lekarom, jer je kurkuma izuzetno jak začin.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: ženski kutak

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti