Omiljeni ukus kafe se neće promeniti, a može mnogo da vam pomogne

Da biste neutralisali kiselinu i olakšali probavu, možete da se poslužite magičnim belim praškom - sodom bikarbonom!
Pogledajte i 5 dobrih razloga da dan započnete šoljicom kafe
Soda bikarbona ili natrijum-bikarbonat je izvrsno prirodno pomagalo za neutralizaciju kiseline u organizmu, do kojeg može da dođe zbog preterane konzumacije slatke i masne hrane. Ima antialergijska, antiupalna i antigljivična svojstva.
Neutralizacija kiseline u želucu
Prstohvat sode bikarbone u kafi (ili 1/8 kašičice na litar omiljenog napitka) na Zapadu je svojevrsni narodni lek za neutralisanje kiseline. Oni koji su probali tvrde da se u takvoj kafi ne oseća ukus ovog praha.
Iako kombinacija kafe i sode bikarbone nije poznata u našim krajevima, stručnjaci tvrde da zaista može da "ubije" kiselost u organizmu.
Pogledajte i Odličan trik: Kako da vam kafa duže ostane vruća
Ipak, treba imati na umu da soda bikarbona u kafi može da ima i neke nuspojave na organizam - pojačanu pojavu gasova, smanjenje apsorpcije kalcijuma i opšti uticaj na probavu, upozoravaju stručnjaci.
Možda niste znali, ali najgora kombinacija su zapravo kafa i mleko - beli napitak pojačava kiselost organizma, pa bi osobe koje imaju osetljiv želudac trebalo da izbegavaju ispijanje kafe na ovakav način.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zadovoljna