1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa postepeno dodavati ulje jogurt, griz i prašak za pecivo. Smesu ostaviti da odstoji (oko 15 minuta) da bi griz nabubrio.
2. Kore i fil slagati sledećim redosledom: na prvu koru sipati nekoliko kašika fila, poklopiti drugom korom na koju takođe ide fil. Preko treće staviti oceđene višnje. Uviti štrudlu.
3. Ponoviti ovo sa ostalim korama dok se sve ne potroše. Trebalo bi da bude 4 štrudle. Ukoliko u pakovanju ima koja kora više, umesto na dve mazati fil na tri kore, pa tek onda slagati višnje.
4. Štrudle staviti u prethodno nauljenu tepsiju, i odozgo premazati mešavinom ulja (2 kašike) i mlake vode (pola šolje). Peći oko 35 minuta na 180C dok ne porumene.
5. Kada se malo prohlade posuti ih prah šećerom.
Pita s višnjama
Griz daje punoću ukusa i povećava volumen fila.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom