1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa postepeno dodavati ulje jogurt, griz i prašak za pecivo. Smesu ostaviti da odstoji (oko 15 minuta)  da bi griz nabubrio.

2. Kore i fil slagati sledećim redosledom: na prvu koru sipati nekoliko kašika fila, poklopiti  drugom korom na koju takođe ide fil. Preko treće staviti oceđene višnje. Uviti štrudlu.

3. Ponoviti ovo sa ostalim korama dok se sve ne potroše. Trebalo bi da bude 4 štrudle. Ukoliko u pakovanju ima koja kora više, umesto na dve mazati fil na tri kore, pa tek onda slagati višnje.

4. Štrudle staviti u prethodno nauljenu tepsiju, i odozgo premazati mešavinom ulja (2 kašike) i mlake vode (pola šolje). Peći oko 35 minuta na 180C dok ne porumene.

5. Kada se malo prohlade posuti ih prah šećerom.


Sastojci:

1 pakovanje tankih kora za pitu
3 jaja
2 čaše šećera
2 čaše griza
1 ½ čaša ulja
2 kesice vanilinog šećera
1 prašak za pecivo
½ l jogurta
1kg višanja
prah šećer