1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa postepeno dodavati ulje jogurt, griz i prašak za pecivo. Smesu ostaviti da odstoji (oko 15 minuta) da bi griz nabubrio.
2. Kore i fil slagati sledećim redosledom: na prvu koru sipati nekoliko kašika fila, poklopiti drugom korom na koju takođe ide fil. Preko treće staviti oceđene višnje. Uviti štrudlu.
3. Ponoviti ovo sa ostalim korama dok se sve ne potroše. Trebalo bi da bude 4 štrudle. Ukoliko u pakovanju ima koja kora više, umesto na dve mazati fil na tri kore, pa tek onda slagati višnje.
4. Štrudle staviti u prethodno nauljenu tepsiju, i odozgo premazati mešavinom ulja (2 kašike) i mlake vode (pola šolje). Peći oko 35 minuta na 180C dok ne porumene.
5. Kada se malo prohlade posuti ih prah šećerom.
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Pita s višnjama
Griz daje punoću ukusa i povećava volumen fila.
Objavljeno 24.02.2013. 8:57h
Holesterol skače u nebo od ovoga: Prodaje se u zdravoj hrani, ali može da bude opasno za srce i mozak
Ekspresna dijeta bez gladovanja i stresa: Za 3 dana vidljive promene, a ovo su trikovi koji daju rezultate
Napravila sam kolagen buster od 4 sastojka: Nisam ni sanjala koliko će kosa, koža i zglobovi da mi se promene
Romski horoskop za maj 2025: Ko se probija na poslu, a kome će tajni obožavalac otvoriti dušu
Šta vam donosi bliska budućnost? Test 5 šibica otkriva da li vas čeka sagorevanje, srećna slučajnost ili mir
Oštar citat Karla Junga će vas razbuditi: 5 principa pomaže da izađete na kraj sa neprijatnim ljudima
Turci prave najbolje prženice, budu neodoljivo mekane i vazdušaste, a ne upiju mnogo ulja: Dodaju ovu namirnicu u recept koju naše domaćice nikad ne stavljaju
Napravite domaći sladoled od vanile za 2 minuta: Kad ga jednom probate nikada ga više nećete kupovati u prodavnici
Mađarske šnicle po starinskom receptu: Ovo je najsočnije mesto koje ste ikada jeli, toliko je mekano da se topi u ustima, a ukus neverovatan
Slobodan iz Vranja sprema najbolje princes krofne u čitavoj Srbiji: Nećete verovati od koga je dobio recept
Najprostiji, a najlepši recept za trileće, gotovo za 5 minuta: Nema ukusnijeg i sočnijeg slatkiša, a izdašan je i jeftin
5 najboljih marinada za meso: Samo ovako će biti mekano i sočno, punog ukusa
Jedan sastojak zgusnuće grašak bez zaprške: Daje mu poseban šmek
Kolač "12 kašika": Nema jeftinijeg i bržeg, a veoma je izdašan
Ruski uštipci od 4 sastojka gotovi za 15 minuta: Doručak koji ćete praviti svaki vikend
Predlog za ručak za narednih 7 dana: Lagana domaća jela koja se spremaju brzo, a pojedu se u slast
Još iz kategorije
Ove 4 stvari rade samo oni koji još uvek nisu preboleli bivšu: Da li je vaš partner jedan od njih?
Horoskop za maj 2025: Bikovi imaju sreće s novcem, Device putuju, a Strelčevi usvajaju novi stil života
"Tajna deca" Ilona Maska sa bivšom Džonija Depa ponovo su tema: Ona tvrdi „Ja sam i mama i tata, a ona je šef“
Oda eskapizmu i letnjoj raskoši: CHANEL nas Cruise 2025/26 kolekcijom vodi na modno putovanje obalom jezera Komo
Ovog proleća, ništa nije elegantnije od bele suknje: Donosimo 7 načina na koje ih stilizovane žene nose
5 namirnica koje podstiču proizvodnju kolagena i zaglađuju bore, bez skupih suplemenata
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.