Što se tiče krompira, on je jedna čudesna biljka.
Bogat je vitaminima C i B i mineralima kao što su magnezijum, kalijum i gvožđe.
U kineskoj medicini koristi se za smanjenje krvnog pritiska, a snižava i loš LDL holesterol.
Krompir štiti organizam od kardiovaskularnih oboljenja i smanjuje rizik od srčanog udara.
U dijetama ga nećete naći pošto ima visok glihemijski indeks, koji označava koliko brzo se neka hrana probavlja. Što je niži indeks – duže ćemo biti siti.
Međutim, jedan kuvani krompir sadrži samo 26 kalorija.
Dajemo vam ideje za jela od krompira koja se lako i brzo spremaju.
Može se servirati kao prilog, ali je pečen krompir dovoljno ukusan da se posluži i kao glavno jelo.
Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...
Pikantna kombinacija krompira, jaja, kobasice i sira.
Ovi ukusni uštipci dokazuju da obrok može biti gurmanski specijalitet čak i kad nema mesa.
Način pripreme ovog jela podseća na musaku, a ukus na mediteranske specijalitete.
Krompir pečen u ljusci je najukusniji, a sos od pavlake i limuna dođu kao šlag na tortu.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu