Ako vodite računa o ishrani i trudite se da zaštite zdravlje, ne zaboravite i na dobrobit srca.

Ove namirnice su nezaobilazne na jelovniku osoba koje vode računa o svom zdravlju.

Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom.

Spanać i drugo lisnato zeleno povrće sadrži gvožđe, vitamin C, vitamin A i magnezijum.

Ovas je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline i kalijum. Ona smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju činiju ovsa.

Pogledajte i Kineska medicina: Koje namirnice odgovaraju kom tipu ličnosti

Špargla je tanka zelena biljka bogata hranljivim materijama, kao što su folna kiselina i vitamini C i D. Ona deluje protivvupalno, a priprema se veoma brzo.

Pogledajte i recepte sa šparglom

Pasulj je odličan izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je gvožđem i kalcijumom.

Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko želite. Dobar su izvor vlakana, koja rešavaju probleme s grčevima i zatvorom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti sveže, a možete napraviti i sok.

Pogledajte i 6 razloga zašto treba jesti borovnice

Losos sadrži omega-3 masne kiseline, proteine, vitamine i minerali, ali i nizak procenat žive. Zato ga jedite bar dva puta nedeljno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: klix.ba