Ako vodite računa o ishrani i trudite se da zaštite zdravlje, ne zaboravite i na dobrobit srca.
Ove namirnice su nezaobilazne na jelovniku osoba koje vode računa o svom zdravlju.
Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom.
Spanać i drugo lisnato zeleno povrće sadrži gvožđe, vitamin C, vitamin A i magnezijum.
Ovas je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline i kalijum. Ona smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju činiju ovsa.
Špargla je tanka zelena biljka bogata hranljivim materijama, kao što su folna kiselina i vitamini C i D. Ona deluje protivvupalno, a priprema se veoma brzo.
Pogledajte i recepte sa šparglom
Pasulj je odličan izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je gvožđem i kalcijumom.
Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko želite. Dobar su izvor vlakana, koja rešavaju probleme s grčevima i zatvorom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti sveže, a možete napraviti i sok.
Pogledajte i 6 razloga zašto treba jesti borovnice
Losos sadrži omega-3 masne kiseline, proteine, vitamine i minerali, ali i nizak procenat žive. Zato ga jedite bar dva puta nedeljno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: klix.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem