1. Kvasac, mlaku vodu i mleko izmešati sa šećerom, dodati ulje i brašno u koje ste izmešali so. Prvo dodate polovinu brašna, pa umutite da se razbiju grudvice i zatim ostatak. Testo dobro umutite varjačom ostavite da stoji 30 minuta prekriveno na toplom.


Sastojci:

pola kocke kvasca (20 g)

3 jaja

2 dl mleka

1 dl vode

1 kašičica šećera

1,5 kašičice soli

oko 500 g brašna

3 kašike ulja + ulje za prženje

2. Podignuto testo ne mešati ponovo.

3. Zagrejati ulje na najjače u manjoj dubljoj posudi, pred pečenje smanjiti tek malo. Kašiku zaronite u vrelo ulje pa onda zahvatite testo. Uglavnom se uzima polovina kašike. Spuštate u vrelo ulje, i peku se da lepo porumene sa jedne strane. Okrenete na drugu stranu i kad porumene skroz vadite na salvetu ili papirni ubrus da se ocede. Uglavnom se same okreću u ulju ako imaju dovoljno mesta i ako je ulje dovoljno duboko.

Izvor: serpica.net