1. Brašno (trebalo bi da bude sobne temperature) prosejte u dubljem sudu ili na radnu površinu. Napravite udubljenje u brašnu, u koje stavite so i jaje. Sipajte vodu malo po malo, a drugom rukom mešajte sastojke dok ne dobijete kompaktnu masu. Zamesite testo obema rukama sve dok ne prestane da se lepi, ali gledajte da ne bude suviše tvrdo (previše brašna).


Sastojci:

1 kg mekog brašna
malo soli
1 jaje
½ l tople vode
ulje

2. Testo podelite na tri dela, svaki premesite, pokrijte i ostavite da se odmara desetak minuta. Ponovo premesite sve tri lopte, trebalo bi da je testo mekše i lakše za mešenje. Još jednom napravite lopte, premažite ih uljem i ostavite na toplom da se podižu oko sat vremena.

3. Površinu (sto) na kojoj ćete razvlačiti kore pokrijte čistim stolnjakom ili čaršavom, pa sredinu pospite brašnom. Uzmite prvu loptu testa i oklagijom je razvucite što tanje možete (trebalo bi da dobijete krug promera od pola metra). Zagrejte u šerpici ulje i ostavite ga na ringli, pa koru premažite uljem da ne bi pucala dok je razvlačite. Zavucite ruke ispod kore i pažljivo je rastežite (ili ako ste vešti podignite testo i vrtite ga - razvlačite rukama. Kad koru razvučete preko celog stola, možete je filovati  po želji. Nafilovanu koru premestite u pleh, pa postupak ponovite s druge dve kore.