Sastojci:

  • 240 g seckane tikvice
  • 240 ml mleka
  • 120 g seckanog luka
  • 2 jajeta
  • 60 ml ulja
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 240 g običnog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 240 g kačkavalja
Zašto je važno da jedemo tikvice?

Tikvice imaju nisku kalorijsku vrednost, a visok sadržaj proteina. Bogate su rastvorljivim i nerastvorljivim vlaknima. Sadrže vitamin A, C, K, kalijum, mangan i magnezijum.

Recept za domaću proju sa tikvicama:

Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite tepsiju i stavite je u rernu da se zagreva. Stavite tikvice, mleko, luk, jaja i ulje u blender i pulsirajte 5 do 8 puta, dok se dobro ne izmešaju i dok se tikvice i luk ne iseckaju na veoma sitne komade.

Pomešajte zajedno kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Sipajte mešavinu tikvica u mešavinu kukuruznog brašna, mešajući da se sjedini, i lagano umešajte kačkavalj. Pažljivo sipajte testo u vrelu tepsiju, zagladtie ga kašikom i pecite oko 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i proju sa brokolijem.

Pročitajte kako se pravi brza proja sa čvarcima

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb  Izvor: SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

 StvarUkusa