Sastojci:
- 240 g seckane tikvice
- 240 ml mleka
- 120 g seckanog luka
- 2 jajeta
- 60 ml ulja
- 300 g kukuruznog brašna
- 240 g običnog brašna
- 2 kašike šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 240 g kačkavalja
Recept za domaću proju sa tikvicama:
Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite tepsiju i stavite je u rernu da se zagreva. Stavite tikvice, mleko, luk, jaja i ulje u blender i pulsirajte 5 do 8 puta, dok se dobro ne izmešaju i dok se tikvice i luk ne iseckaju na veoma sitne komade.
Pomešajte zajedno kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Sipajte mešavinu tikvica u mešavinu kukuruznog brašna, mešajući da se sjedini, i lagano umešajte kačkavalj. Pažljivo sipajte testo u vrelu tepsiju, zagladtie ga kašikom i pecite oko 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i proju sa brokolijem.
Pročitajte kako se pravi brza proja sa čvarcima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.