1. U dubljem tiganju na malo ulja propržite pileću džigericu dok ne porumeni i ne bude skoro potpuno ispržena. Sklonite s ringle, sipajte u dublji tanjir i ostavite sa strane. 


Sastojci:

750 g pileće džigerice, očišćenje i oprane

1 veća glavica crnog luka

4 čena belog luka, usitnjena

250 g šampinjona

250 ml pavlake za kuvanje

500 ml mleka

1 kašika gustina

2 kašike pileće supe ili krem supe od pečuraka u prahu (nekuvane)

1/2 šolje šerija ili suvog belog vina

2 lista lovora

1/2 kašičice majčine dušice

so i biber po ukusu

400 g testenine po izboru

2. Obrišite tiganj i dodajte još ulja. Ispržite iseckan crni i beli luk dok ne omekšaju i dodajte sitno iseckane pečurke. Pržite oko 5 minuta i dodajte šeri ili vino. Sačekajte da se smanji količina tečnosti pa dodajte pavlaku za kuvanje. 

3. Vratite isprženu džigericu u tiganj i dodajte sve biljne začine. Ostavite da se kuva oko 10 minuta na tihoj vatri.

4. U mleku razmutite gustin i supu u prahu. Sipajte mešavinu u tiganj i pojačajte temperaturu. Kada se sos zgusne, sklonite s ringle i prelijte preko skuvane testenine po vašem izboru. Pre konzumiranja izvadite listove lovora.