1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh. Ocedite višnje. Stavite u činiju puter iseckan na listiće. Dodajte šećer i so i sve kremasto umutite. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Promešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u krem i dolijte mleko. Umesite meko testo. Po potrebi dodajte još mleka.
2. Polovinu testa sipajte u pleh i poravnajte. U ostatak testa dodajte kakao i rum, zatim i očišcene i oceđene višnje, pa prelijte preko svetlog krema. Pecite 30 minuta, potom ga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
3. Skuvajte puding od vanile s mlekom i šećerom, ostavite da se ohladi. Penasto umutite puter i šećer u prahu. Postepeno dodajte puding, kašiku po kašiku, lepo sjedinite pa dobijenom masom premažite kolač.
4. Umutite šlag i njime premažite tortu.
5. Iseckajte čokoladu i otopite je zajedno sa puterom, na pari. Ukrasite tortu po želji.
Torta sa višnjama
Ova torta idealna je za one koji vole i voće i čokoladu.
Još iz kategorije
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu