1. Jaja, 1/2 kašičice soli i 125 ml mleka dobro razmutiti. Umešati brašno i ostaviti testo da odstoji.

2. Iseckati crni i beli luk pa propržiti na kašiki ulja. Dodati mleveno meso. Paradajz proprati, iseckati i dodati mesu, zajedno sa 2 kašike sira. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom.

3. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Preostalo ulje zagrevati u teflonskom tiganju, malo po malo, i ispeći palačinke od pripremljenog testa. Napuniti ih mesom, uviti, iseći na komade i poređati u nauljenu vatrostalnu
posudu.

4. Izmešati preostali sir, ostatak mleka, žumanca, origano i biber. Preliti palačinke i posuti sve sirom.  Peći oko 15 minuta i servirati toplo.


Sastojci:

3 jaja
so
250 ml mleka
125 g brašna
2 glavice luka
1 čen belog luka
4 kašike ulja
375 g mlevenog mesa
2 paradajza
200 g krem sira sa začinima
biber
aleva paprika
2 žumanceta
1 kašičica origana
100 g rendane gaude