1. Jaja, 1/2 kašičice soli i 125 ml mleka dobro razmutiti. Umešati brašno i ostaviti testo da odstoji.
2. Iseckati crni i beli luk pa propržiti na kašiki ulja. Dodati mleveno meso. Paradajz proprati, iseckati i dodati mesu, zajedno sa 2 kašike sira. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom.
3. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Preostalo ulje zagrevati u teflonskom tiganju, malo po malo, i ispeći palačinke od pripremljenog testa. Napuniti ih mesom, uviti, iseći na komade i poređati u nauljenu vatrostalnu
posudu.
4. Izmešati preostali sir, ostatak mleka, žumanca, origano i biber. Preliti palačinke i posuti sve sirom. Peći oko 15 minuta i servirati toplo.
Zapečene palačinke
Sa ukusnim filom od sira i mlevenog mesa ovo je pravi ručak.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus