Napravite brzo i lako domaći čokoladni namaz koji možete mazati na hleb, palačinke ili jesti na kašičicu. Za pripremu vam ne treba više od 10 minuta, a rezultat je kremast i bogat ukus čokolade i lešnika.
Sastojci:
- 130 g putera od kikirikija ( ili drugog putera od orašastih plodova po izboru)
- 4 kašike meda
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike kakaoa
- 4 do 6 kašika vode
- po želji mleveni lešnici
Priprema:
U posudi pomešajte kikiriki puter, med i aromu vanile. Dobro promešajte da se sve sjedini. Dodajte kakao pa ponovo mešajte. Na kraju, zavisno od teksture koju želite dodajte vodu. Po želji možete staviti i mlevene ili seckane lešnike.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus