Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju ponudite im zdraviju verziju. Napravite sami gumene bombone i obradujte ukućane. Ovi domaći zalogaji ne prave se bez mlečnih proizvoda, bez rafinisanog šećera, bez konzervansa, bez kukuruznog sirupa, bez dodatnih boja ili veštačkih aroma.
- Sastojci:
- 375 ml soka po izboru
- 3 kašike javorovog sirupa
- 4 ipo kašike želatina u prahu
- 3 kašičice praha po vašem izboru (mača prah, asai prah, agar prah..)
Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sok i javorov sirup zajedno (ne kuvajte). Smanjite toplotu i dodajte prah po izboru. Dobro promešati. Dodajte želatin u prahu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Skloniti sa vatre i procediti smesu kroz sito. Pažljivo sipajte smesu u silikonski kalup. Stavite u frižider da se stegne oko 15 min. nakon toga izvadite bombone iz kalupa. Čuvajte do 3 nedelje u frižideru u zatvorenoj posudi. Za gumene bombone različitih boja, ponovite ovu metodu 3 puta, ali svaki put sa različitom vrstom soka.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem