Baunti čokoladica je neodoljivi spoj kokosa i čokolade, a kupovnu ćete zameniti ovim predivnim domaćim kolačem čim probate. Podloga se pravi od keksa, a fil je pun namirnica od kokosa, a onda se preliva čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj je prava čarolija ukusa, a retko ko može da mu odoli, pa je odličan predlog za sve svečane prilike. 

  • Sastojci:
  • 200 g kakao keksa 
  • 230 g putera + 1 kašika  
  • 500 ml kokosovog mleka 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 220 g šećera 
  • 60 g kokosovog brašna 
  • 80 g griza
  • 200 g kokosa
  • 100 g kokosovog ulja 
  • 100 g mlečne čokolade 

Priprema:
Keks izblendirajte, pa pomešajte sa 80 g istopljenog putera i dobro sjedinite. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu sa keksom i dobro utisnite. U šerpi pomešajte kokosovo mleko sa slatkom pavlakom (200 ml), pa kada se zagreje dodajte šećer, brašno, griz i kokos. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se fil ne zgusne. Isključite šporet, pa dodajte puter (150 g) i kokosovo ulje, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sipajte preko keksa i poravnajte. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom (50 ml) i kašikom putera, pa prelijte čokoladnu glazuru preko fila. Stavite u frižider preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE