Nekada je pravljenje kolača i torti zahtevalo vešte ruke domaćica, jer su filovi i kore znali da budu poprilično komplikovani za pripremu. Danas je sve to malo drugačije, jer postoji milion recepata za jednostavne kolače koje se prave brzinski. Upravo je takav i ovaj kolač, za koji su vam potrebne pahuljice, čokolada, nutela... Nema pečenja i kuvanja, a svima se sviđa.
- Sastojci:
- 175 g kukuruznih pahuljica
- 120 g seckanih oraha
- 4 kašike nutele
- 175 g čokolade
- ½ kašičice soli
- Za čokoladni ganaš:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
- Za dekoraciju:
- morska so
- lešnici
Priprema:
U kesu stavite pahuljice, pa oklagijom ustnite tako što ćete uraditi kesu par puta. Zatim ih prebacite u posudu i dodajte seckane orahe i istopljenu čokoladu, nutelu i so. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobijenu smesu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom.Stavite u zamrzivač dok se ne stegne. Istopite čokoladu i slatku pavlaku, pa prelijte preko kolača i ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se stegne. Pre servirarnja pospite so i lešnike.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem