Sezona slava i praznika sve je bliža, pa će vam ovaj recept za sitne kolače i te kako trebati. Podloga se pravi od smese urmi, kikirikija, keksa, a puni belom i mlečnom čokoladom. Bez pečenja, nereda u kuhinji i u nekoliko poteza do vrhunskih sitnih kolača.

Sastojci:

  • 200 g kikirikija
  • 200 g urmi
  • 200 g keksa
  • 100 g susama
  • 1 kašičica meda
  • 150 g bele čokolade
  • 30 g mlečne čokolade

Recept za sitne kolače sa kikirikijem, keksom i dve vrste čokolade:

Očistite urme, pa ih izblendirajte sa keksom i kikirikijem. Dodajte med u smesu za sitne kolače i rukama sjedinite sastojke. Rukama oblikujte u duži valjak, pa uvaljajte u susam. Podelite smesu sa kikirikijem i keksom na dva jednaka dela. Delom kojim se kašika drži napravite udubljenja po dužini, pa ih popunite belomčokoladom otopljenom na pari. Dodajte po sredini linije otopljene mlečne čokolade na pari, pa spojite čačkalicom. Kada se stegnu smesa za sitne kolače i čokolade, isecite na sitnije parčiće. Za slavske i praznične trpeze, predlažemo i sitne kolače sa bademom i čokoladom.

BONUS VIDEO:

Čokoladne punjene praline  instagram/cookistwow

 Izvor: StvarUkusa