Sezona slava i praznika sve je bliža, pa će vam ovaj recept za sitne kolače i te kako trebati. Podloga se pravi od smese urmi, kikirikija, keksa, a puni belom i mlečnom čokoladom. Bez pečenja, nereda u kuhinji i u nekoliko poteza do vrhunskih sitnih kolača.
Sastojci:
- 200 g kikirikija
- 200 g urmi
- 200 g keksa
- 100 g susama
- 1 kašičica meda
- 150 g bele čokolade
- 30 g mlečne čokolade
Recept za sitne kolače sa kikirikijem, keksom i dve vrste čokolade:
Očistite urme, pa ih izblendirajte sa keksom i kikirikijem. Dodajte med u smesu za sitne kolače i rukama sjedinite sastojke. Rukama oblikujte u duži valjak, pa uvaljajte u susam. Podelite smesu sa kikirikijem i keksom na dva jednaka dela. Delom kojim se kašika drži napravite udubljenja po dužini, pa ih popunite belomčokoladom otopljenom na pari. Dodajte po sredini linije otopljene mlečne čokolade na pari, pa spojite čačkalicom. Kada se stegnu smesa za sitne kolače i čokolade, isecite na sitnije parčiće. Za slavske i praznične trpeze, predlažemo i sitne kolače sa bademom i čokoladom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus