1. Prvo pripremiti sirup: sjediniti šećer, vanilin šećer i vodu, prokuvati. Na laganoj vatri kuvati 5-6 min. pa dodati sitno rendanu koru narandže i malo cimeta (može i bez cimeta, po ukusu; ali obavezno staviti koricu naranče). Ostaviti da se ohladi
2. Rernu zagrejati na 180°C.
3. Krema: U šerpu sipati 1,2 l mleka, pa staviti da prokuva. Umutiti jaja i šećer, pa dodati gustin, pšenični griz i 100 ml mleka. Dobro umutiti (da nema grudica), pa sipati u ključalo mleko. Mešati sve vreme. Kada krema dobije gustinu, maknuti sa vatre, pa dodati puter. Izmiksati, pa ostaviti da se prohladi (krema ne treba biti potpuno hladna)!
4. Otopiti puter. Pleh premazati puterom, pa ređati 5 kora. Svaku koru premazati sa malo otopljenog putera.
5. Na 5.koru staviti kremu.
6. Preko kreme staviti preostalih 5 kora. Svaku premazati sa malo otopljenog putera, osim posljednje kore! Iseći oštrim nožem, pa preliti sa malo ulja. Poprskati vrućom vodom, pa staviti u zagrejanu rernu. Peći nekih 35-40 min. gotova je kad porumeni.
7. Sirup procediti! Pečenu pitu preliti hladnim sirupom. Dobro ohladiti, pa poslužiti!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus