1. U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera, promešati i poklopiti, zatim sačekati dok smesa ne naraste, oko 10 minuta.
2. Dodati u smesu 1 jaje, malo razmućeno, onda sipati 1 šolju šećera, dobro izmešati.
3. Rastopiti margarin i dodati preostalim sastojcima.
4. Dodati brašno po malo.
5. Staviti testo na toplo mesto. Prekriti poklopcem i vrh prekriti krpom.
6. Ostaviti testo da raste. Tako će stajati oko 2 sata, a za to vreme bi trebalo da naraste i do 3 puta i 3 puta ga premesiti.
7. Odvojiti malo testa na sto posut brašnom, napraviti lopticu, a zatim napraviti tanku površinu (oklagijom), oko 5 mm debljine.
8. Posuti testo šećerom, cimetom i uvite ga u rolnicu . Umotati ga na oko 4 cm.
9. . Zatim iseći ovu " rolnicu" na delove. Dobili ste pravougaonike - unutar ruže. S jedne strane zatvorite.
10. Staviti kiflice - rozete na pleh podmazan margarinom, ostaviti oko 10 minuta da odstoji.
11. Za to vreme zagrejati rernu na 180 C.
12. Premazati kiflice sa jajetom i peći u rerni 15-20 minuta , dok ne postanu zlatne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortecake.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus