1. U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera, promešati i poklopiti, zatim sačekati dok smesa ne naraste, oko 10 minuta.


Sastojci:

 1 šolja toplog mleka

 9 grama kvasca

 1 šolja šećera

 1 pakovanje margarina

 1 jaje

 brašno

cimet

2. Dodati u smesu 1 jaje, malo razmućeno, onda sipati 1 šolju šećera, dobro izmešati.

3. Rastopiti margarin  i dodati preostalim sastojcima.

4. Dodati brašno po malo.

5. Staviti testo na toplo mesto. Prekriti poklopcem i vrh prekriti krpom.

6. Ostaviti testo da raste. Tako će stajati oko 2 sata, a za to vreme bi trebalo da naraste i do 3 puta i 3 puta ga premesiti.

7. Odvojiti malo testa na sto posut brašnom, napraviti lopticu, a zatim napraviti tanku površinu (oklagijom), oko 5 mm debljine.

8. Posuti testo šećerom, cimetom i uvite ga u rolnicu . Umotati ga na oko  4 cm.

9. . Zatim iseći ovu " rolnicu" na delove. Dobili ste pravougaonike - unutar ruže. S jedne strane zatvorite.

10. Staviti kiflice - rozete na pleh podmazan margarinom, ostaviti oko 10 minuta da odstoji.

11. Za to vreme  zagrejati rernu na 180 C.

12. Premazati kiflice sa jajetom i peći u rerni 15-20 minuta , dok ne postanu zlatne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tortecake.com