1. Rernu uključite na 150 C. Nauljite okrugli kalup za pečenje.


Sastojci:

2 jabuke
sok jednog limuna
3/4 šolje šećera
170 g putera
3 jajeta
1 1/3 šolje mlevenog badema
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike ruma
šećer u prahu za posipanje

2. Oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine i izvadite sredinu. Od dobijenih 8 četvrtina odvojite dve i isecite ih na tanke listove, stavite u posudu i poprskajte malo limunovim sokom.

3. Preostalih 6 četvrtina isecajte na kockice. Stavite ih u posudu, pomešajte sa limunovim sokom i kašikom šećera, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta.

4. Promešajte dobro puter i šećer, a zatim dodajte žumanca, prašak za pecivo i bademe. Sve dobro promešajte.

5. U posebnoj posudi, umutite belanca dok ne dobijete čvrst šam. Polovinu šama dodajte mešavini sa puterom i pažljivo promešajte, a zatim dodajte ostatak šama. Dodajte rum i kockice jabuke. Sve postepeno i pažljivo promešajte, a zatim prebacite u pleh za pečenje. Listiće jabuke poređajte u krug po vrhu kolača.

6. Kolač pecite u rerni oko 75 minuta dok ne porumeni. Pečen  i ohlađen kolač pospite šećerom u prahu u dekorišite po želji.