1. Rernu uključite na 150 C. Nauljite okrugli kalup za pečenje.
2. Oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine i izvadite sredinu. Od dobijenih 8 četvrtina odvojite dve i isecite ih na tanke listove, stavite u posudu i poprskajte malo limunovim sokom.
3. Preostalih 6 četvrtina isecajte na kockice. Stavite ih u posudu, pomešajte sa limunovim sokom i kašikom šećera, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta.
4. Promešajte dobro puter i šećer, a zatim dodajte žumanca, prašak za pecivo i bademe. Sve dobro promešajte.
5. U posebnoj posudi, umutite belanca dok ne dobijete čvrst šam. Polovinu šama dodajte mešavini sa puterom i pažljivo promešajte, a zatim dodajte ostatak šama. Dodajte rum i kockice jabuke. Sve postepeno i pažljivo promešajte, a zatim prebacite u pleh za pečenje. Listiće jabuke poređajte u krug po vrhu kolača.
6. Kolač pecite u rerni oko 75 minuta dok ne porumeni. Pečen i ohlađen kolač pospite šećerom u prahu u dekorišite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus