Mere su na čaše (200 ml).

Sastojci:

3 čaše brašna
2 čaše šećera
3 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
3 kašike kakao praha
prstohvat soli
2 kašičice sode bikarbone

Za preliv:

200 g čokolade
250 ml mleka

Priprema:

Prvo pomešajte suve sastojke i sjedinite, a zatim dodajte mokre. Kada dobro promešate da nema grudvica, sipajte u pleh koji sta nauljili i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Izvadite kolač iz rerne i ohladite.

Otopite čokoladu i mleko i prelijte ohlađeni kolač koji ste prethodno isekli.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: letinakuhinja