Mere su na čaše (200 ml).
Sastojci:
3 čaše brašna
2 čaše šećera
3 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
3 kašike kakao praha
prstohvat soli
2 kašičice sode bikarbone
Za preliv:
200 g čokolade
250 ml mleka
Priprema:
Prvo pomešajte suve sastojke i sjedinite, a zatim dodajte mokre. Kada dobro promešate da nema grudvica, sipajte u pleh koji sta nauljili i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Izvadite kolač iz rerne i ohladite.
Otopite čokoladu i mleko i prelijte ohlađeni kolač koji ste prethodno isekli.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus