Odličan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti . Jednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj kolač. A čokoladni fil koji curi je još jedna pozitivna karakteristika ove poslastice.
Sastojci:
- 2 velike banane
- 1 kašika meda
- 1 kašika jogurta
- 1 puna kašika kakaa
- 1 šolja kokosa
- 1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo - 2 jaja
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- čaša mleka
Veličina kalupa: 20 x 20
Priprema:
U blenderu najpre sameljite banane. zatim dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro izblendajte. Jaja umutite u posebnoj činiji pa im dodajte prethodnu smesu. Mešajte špatulom. Pleh podmažite pa izlijte smesu. pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Za preliv otopite čokoladu pa joj postepeno dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedine. Gotov kolač izvaditi iz rerne, izbosti čačkalicom svuda pa preliti prelivom. Ostavite tako bar 15 minuta dok kolač ne upije preliv pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus