Odličan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti . Jednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj kolač. A čokoladni fil koji curi je još jedna pozitivna karakteristika ove poslastice.
Sastojci:
- 2 velike banane
- 1 kašika meda
- 1 kašika jogurta
- 1 puna kašika kakaa
- 1 šolja kokosa
- 1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo - 2 jaja
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- čaša mleka
Veličina kalupa: 20 x 20
Priprema:
U blenderu najpre sameljite banane. zatim dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro izblendajte. Jaja umutite u posebnoj činiji pa im dodajte prethodnu smesu. Mešajte špatulom. Pleh podmažite pa izlijte smesu. pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Za preliv otopite čokoladu pa joj postepeno dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedine. Gotov kolač izvaditi iz rerne, izbosti čačkalicom svuda pa preliti prelivom. Ostavite tako bar 15 minuta dok kolač ne upije preliv pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem